NL

Activiteitenkalender

 • 29 aug 2019: Geleid bezoek tomaat
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
  Meer info
 • 18 sep 2019: Workshop UV-C in aardbei
  Locatie: Proefcentrum Hoogstraten
  Meer info
 • 4 okt 2019: Start Event Recupa - Sluiten waterstroom trayveld aardbei
  Locatie: Van der Avoird Trayplant

Laatste nieuws

Workshop UV-C in aardbei

Op 18 september organiseert PCH een workshop rond de geautomatiseerde bestrijding van witziekte met UV-C licht in aardbei. Na enkele presentaties zal de UV-robot een demonstratieve nachttoepassing uitvoeren.

Geleid bezoek tomaat 29 augustus

Op donderdag 29 augustus organiseren we een geleid bezoek tomaat. We geven een stand van zaken van de lopende proeven op het Proefcentrum. Uitnodiging en programma in bijlage.

Infoflyer ToBRFV

Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus, uit de familie van de Tobamovirussen, is een relatief nieuw virus. Het komt reeds voor in verschillende landen waaronder Nederland en Duitsland. Nu wordt verwacht dat het ook in België zal opduiken. In bijgevoegde flyer vindt u achtergrond bij het virus, symptomen en maatregelen.

Update juni 2019: In de flyer werden suggesties opgenomen voor hygiënemaatregelen en wat te doen bij besmetting.

Workshop UV-C in aardbei

Proefcentrum Hoogstraten organiseert op 18 september een workshop rond de bestrijding van witziekte in aardbei met UV-C licht. Binnen het NWE interreg project UV-ROBOT wordt gewerkt aan de geautomatiseerde bestrijding van echte meeldauw. UV-C licht is een volwaardige vervanger voor de frequente biologische of chemische bespuitingen die vandaag de dag uitgevoerd worden in elke substraatteelt doorheen het jaar. Zelfs tijdens de hoge druk in augustus en september behaalt UV-C licht mits de juiste toepassing zeer goede resultaten.

 

Tijdens de workshop gaan we dieper in op de correcte toepassing van UV-C licht in aardbei, de ontwikkeling van een autonome robot en de integratie van UV-C licht in de bestaande IPM strategie van aardbei. We eindigen met een demonstratie van de UV-C belichting door de robot in de najaarsteelt in de heuvelserre.

 

Wanneer? 

Woensdag 18 september 2019, van 19u00 tot 21u00

Waar?

Proefcentrum Hoogstraten, Voort 71, 2328 Meerle

Hoe in te schrijven?

De workshop is volledig gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link.

 

The positive effects of the project’s activities are possible thanks to financial support from the European Regional Development Fund provided by the Interreg North-West Europe Programme

©  Proefcentrum Hoogstraten  -  Voort 71  -  2328 Meerle  -  België
Tel: +32 (0)3 315 70 52  -  Fax: +32 (0)3 315 00 87  -  info@proefcentrum.be
website by debiek*